Den ældgamle tradition halloween

Den ældgamle tradition halloween

 

Der er ikke længe til, at efterårets helt store halloween-oplevelse afholdes – læs og lær mere om Halloween, og bliv klar til årets mest (u)hyggelige måned på Spooky LumiNights.

Vidste du: At traditionen om græskar til halloween, oprindeligt stammer fra Irland?! De sjove – og til tider (u)hyggelige græskarhoveder, som lyser op fra folks haver i halloween-tiden, er et dejligt symbol på samhørighed. De fleste kan nok genkende hyggen, når man samles i efterårets mørke timer og udskærer ansigter i de store frugter. Den (u)hygge genskaber vi på lysfestivalen Spooky LumiNights, hvor du også vil opleve lysende græskar.

Vidste du: At man, ifølge en gammel Halloween-tradition, vil komme til at se en heks, hvis man går baglæns og ens tøj samtidig er vendt på vrangen?! Det ældgamle sagn om heksen og Allehelgensnat hører forhåbentlig kun til i fantasien og i eventyrbøger – Men måske Hans og Grethe skulle have vendt deres tøj rigtigt den dag i skoven?! 😉

Vidste du: At halloween-traditionen er over tusinde år gammel?! Forestil dig, at det ringer på døren. Foran dig står to udklædte børn. Én benytter sig af lejligheden til at være Batman, den anden er en slik-jagende cowboy. Traditionen om at gå gaderne iført kostumer, stammer faktisk helt tilbage fra middelalderen, hvor børn, ligesom i dag, klædte sig ud. Dengang var formålet dog at skræmme de dødes sjæle væk fra gaderne, der eftersigende skulle vandre vildeløst rundt. I dag er formålet nok mere at samle lommerne fulde af slik – Traditionen om de udklædte børn, har dog ikke ændret sig meget på tusinde år.

For at holde den ældgamle tradition i live, vil vi selvfølgelig også opfordre alle, gamle som unge, at tage en lille sjov halloween-ting på, når vi ses på efterårets mest (u)hyggelige familieoplevelse Spooky lumiNights i Slagelse. 😃🎃🤡👻

Facebook
LinkedIn