Rasmus startede i sin egen forhave

Rasmus Fenger oplevede for 3 år siden, at Ringsteds beboere virkelig savnede noget helt særligt og stemningsfuldt, der kunne bringe dem i julestemning. Det gav ham lysten og idéen til at opstarte LUMAGICA og lave sit første event her i 2020.

Tre år tilbage omkring jul, blev Rasmus og hans familie enige om, at der manglede noget helt særligt i juletiden for beboerne i Ringsted by. Familien har haft virksomhed i byen i 30 år og har altid leveret julebelysningen til bymidten. Engang var 

Ringsted kåret som ”julens by” men af en eller anden årsag var julestemningen dalet med tiden. 

Derfor besluttede de at investere i en 6,5 meter stor julekugle, som skulle op i Rasmus’ forhave. Den kunne folk fra Ringsted og andre byer komme og se og tage billeder ved. Det blev lynhurtigt til en tradition, at byens børnefamilier skulle forbi hver morgen og se det smukke lys.

Derfor var der, året efter, stor efterspørgsel på noget nyt, som folk kunne gå forbi og nyde fra gaden. På Rasmus’ balkon placerede de derfor et 5,5 meter højt rensdyr og et lystræ i haven.

På 3. år skulle det være endnu vildere. Derfor satte de et helt sceneri op, med en 6,5 meter stor kronhjort omringet af en masse lysene træer, der fyldte hele forhaven. Det skabte så meget omtale at det var med i et morgenprogram på P3 og Rasmus blev også interviewet af TV2Øst og de lokale aviser. 

Det var her idéen til  ”LUMAGICA – Enchanted Winter Forest” blev formet, og som LUMAGICA-Teamet ser frem til at åbne dørene op for, i Ringsted Lystanlæg til november og december.

Facebook
LinkedIn